Lördagsgodis

Lördagsgodis är ngt vi infört i familjen nu. Noah är sååå medveten om vad godis är och det blir tjat varje gång vi är på affären. Därför har vi bestämt att vi åker hela familjen på lördagar och handlar en liten mängd godis, så får han lära sig att godis äter man bara på lördagar.

Detta gjordes alltså igår, sen blev det omklädning till pyjamas för Noahs del och godis och filmmys framför Micke och Molle :)

Här sitter gofisen i pyjamas med sin godisskål och kikar på film.

Noah brukar vanligtvis lägga sig runt 7 på kvällarna och vi är nog rätt bortskämda med hans läggrutiner, då det är väldigt lätt.

Efter han satt på sig pyjamas och borstat tänderna får han sin napp och snutte, sen springer han och kramar oss och går sen och lägger sig i sin säng (när vi säger till honom). Där stoppar antingen jag eller J om honom (ibland båda), han får sin Igglepiggle och sin Makkapakka som han vill sova med, sen drar vi igång speldosan säger godnatt och att vi älskar honom. Sen släcker vi lampan, stänger dörren och sen brukar det vara klart. Han somnar själv och det är sååå skönt!

Vid 6-tiden på morgonen brukar Noah vakna och kommer då över till vår säng. Oftast somnar han om där och sover 1-2 timmar till, men ibland så sitter/ligger han vaken och leker runt eller klättrar på oss och försöker få oss att gå upp. Han brukar bara ta med sin nappen och snutten när han kommer, men i morse hade han tagit med sig Makkapakka och Igglepiggle.

Kan säga att i morse var en sån morgon då han inte somnade om :P Han skulle ligga med sina "kompisar" i varje armhåla och jag var flera ggr tvungen att lägga dem till rätta och sen skulle han visa oss dem och säga att de var där. Är glad att det i morse var min tur att få sovmorgon då J till slut fick gå upp med det rastösa barnet och jag kunde sova vidare..eller ja..åtminstone till kl 9 då J och N båda var rastlösa och bestämde sig för att väcka mig :P


Grattis till en sessa

Åh, underbara morgon!

Fick en sovmorgon av mina pojkar till kl 9 idag. Slår på tlf som varit urladdad och får ett sms av en kär vän som skulle föda när som helst att bebis nog kommer snart, och nyvakna jag skickar såklart ett sms där jag skriver lycka till och sånt.

Får sen ett samtal från personen i fråga där hon säger:

-Emelie, hon är redan född :)

Nyvakna jag hade inte sett att smset skickats i natt, men snacka om att få en bra start på dagen :)

 

Så ett STORT GRATTIS min bästa, kära och älskade vän Sofia!!!

Bra kämpat, tänker på er och längtar så tills man får träffa dig och det lilla underverket!

 

 

Skickar även ett stort grattis till numera PAPPA Robin! Välkommen in i föräldrarollen :)

 


Vecka 13

Har gått in i vecka 13 nu i graviditeten. Har mått väldigt illa i det sista och kräkts mkt, men idag har jag mått rätt ok så jag hoppas att illamåendet börjar avta nu.

Annars har jag lite smått börjat känna fosterrörelser, mkt tidigare än vad jag kände med Noah. Då var det inte förrän framåt vecka 20 som jag kunde urskilja det tydligt, känns så mysigt att få ett livstecken från Liten i magen.

Är också i andra trimestern nu, känns skönt att allt går framåt och längtar sååå till ultraljudet som är den 28e mars.


 

Lite info om veckan (från gravid.se):


Eventuellt illamående i början av graviditeten har för de flesta kvinnor upphört helt, vissa känner dock av illamåendet under hela graviditeten. Från och med nu kommer livmodern att växa i en i en jämn och märkbar takt. Risken för missfall har minskat med ca 65 % när man kommit in i vecka 13 och den första tredjedelen av graviditeten är tillända.

Barnet är nu 11 veckor gammalt och ca 65-78mm långt från huvud till stjärt. Det är färdigbildat i den mån att barnet nu bara ska växa och mogna, tills att det kan överleva utanför sin mammas kropp. Inälvorna har nu börjat förflytta sig längre in i kroppen. Bukspottskörteln börjar producera insulin och levern börjar utsöndra galla. Barnets hals är färdigbildad och redan tillräckligt stark för att barnet ska kunna röra på huvudet. Ögonen flyttar sig till sitt läge på framsidan av huvudet och även öronen intar sin normala position. Det finns forskning som tyder på att barnet börjar uppfatta ljud nu. Öronen är färdigutvecklade först i v.24 men man tror att fostret hör med hjälp av receptorer i huden som tar upp vibrationer.



Mysdag med prinsen

Ibland är det bara så mysigt att vara hemma med min lilla pojke, inte göra ngt speciellt utan bara mysa på :)

På förmiddagen har vi bl a läst bok och målat med vattenfärg. Noah var väldigt bestämd med vad hans teckningar föreställde. Nämligen ett får, ett bi, en fisk, en gubbe och en bil.

Han var så söt när han målat får-teckningen. Han bara tittade på sin teckning, la undan penseln och slog ihop händerna och sa:

-Wow!!! Mamma, titta "Bäää"! Wow!!

Försökte verkligen urskilja ett får i den teckningen men såg inget som liknade det ;) men höll med honom och beundrade hans teckning och han såg sååå stolt ut!

Så kul att se vilken fantasi barn har :)

Sen har vi också lekt med leklera, ätit lunch och nu så tänkte vi sätta oss i soffan, käka glass och kolla på Askungen.

Här har ni prinsen i full färd med leran :)

 


Stukad fot och snökaos

Ibland är jag så fruktansvärt klumpig asså...

Igår på jobbet när jag städat färdigt och det var 10 min innan jag skulle sluta, skulle jag bära ner hinken med skurvatten en våning ner där jag skulle tömma den.

Trappen har en avsats mitt i där det står ngn blomma och en liten trasmatta. I trappen på väg ner trampar jag snett 2 steg innan avsatsen och jag och skurvattnet bara flyger och landar på avsatsen. ALLT vatten rinner ut över avsatsen och trasmattan är genomblöt. Känns så pinsamt när ngt sånt händer hemma hos ngn!

Hänger iaf upp mattan på badkarskanten och torkar upp allt vatten på golvet. Hinner inte riktigt känna efter hur min fot känns, men när jag sedan börjar gå hemåt kommer smärtan, så idag haltar jag runt här hemma med en stukad fot. Skönt iaf att jag är ledig idag så jag och N bara kan vara hemma och ta det lugnt!


Annars har det väl inte undgått ngn att det råder snökaos i stora delar av Sverige. Här började snöstormen igår på eftermiddagen, kan säga att det inte var lätt när jag skulle hämta hem Noah igår. Såg typ ingenting och det var i stort sett omöjligt att komma fram.

 

J fick gå ut i morse och skotta runt bilen för att ens kunna komma ut, och jag är sååå glad att jag slipper gå ut idag! Det är verkligen hur mkt snö som helst, och än har det inte slutat snöa!

Nej, vi håller oss inne idag. Dricker varm choklad med marshmallows och tänkte måla lite med vattenfärg sen. Nu sitter iaf Noah och kollar på Pingu och gapskrattar. Det är tydligen superkul ;) Sötungen!

 


Måndag

Ny vecka igen då. Sen jag skrev sist har vi varit nere i Småland och hälsat på svärmor. Var en mycket trevlig liten weekend, bortsett från det att jag blivit nersmittad av Noah. Så var minst sagt däckad där nere och har även legat sjuk hela veckan som varit.

Nu är jag iaf tillräckligt frisk för att jobba igen och leva på som vanligt, om än jag fortfarande inte är 100%.

Hoppas att alla sjukdomar håller sig borta från vår familj nu ett bra tag framöver!!!

Igår hade vi mina föräldrar och lillebror hit på middag, var kul att se dem då det nog var en månad sist vi sågs. Det är konstigt hur sällan man faktiskt träffar folk när man ändå bor rätt nära varandra. Men det blir väl så när alla har fullt upp med jobb, skola och dylikt. Man får helt enkelt uppskatta den tid man får ihop istället :)

Är nu i 12e graviditetsveckan. Det är ju runt denna vecka som illamåendet brukar avta men tycker snarare att det blivit tvärtom för mig. Kräks ngn gång varje dag nu, trots tabletter och regelbundna måltider. Längtar tills illamåendet försvinner så man kan få njuta lite och känna sig "normal" igen!

 


RSS 2.0