Barnvagn till lilla N

Jocke är ledig även idag så Noah har varit hemma från dagmamman. Jag jobbade förmiddagen, men sen resten av dagen är jag också ledig och det är så mysigt när vi är tillsammans alla 3 (eller 4 om man räknar lillan i magen ;)).

 

Så för att göra ngt av den här dagen så bestämde vi oss för att åka till Leklust och beställa barnvagnen till vår lilla Novalie (jag vet att jag sa att vi skulle vänta med att skriva ut det men eftersom att det redan är så många som vet så pratade vi om det och kom fram till att det inte finns ngn anledning att hålla på det :))

 

Vi har iaf beställt barnvagn nu och det kommer bli en dyr historia, men då vi köpte en begagnad vagn till Noah så kände vi att denna gång så vill vi köpa en ny :)

Det var nog också tur att vi beställde just idag då det fanns färre än 10st vagnar kvar av den färgen vi ville ha. I och med att vi beställt så kommer de att reservera en vagn åt oss och den lär väl bli skickad om inte alltför länge, men vi behöver inte hämta ut den förrän den 17e juni och det känns ganska så lagom då vi kommer ha vagnen runt 2 månader innan beräknat datum.

 

Jag lyckades till slut övertala Jocke att inte köpa Nitron då den nog kommer vara ett riktigt åbäke att köra i snö och terräng. Jag har ju haft vagn med fyra raka hjul till Noah och de är ju tillräckligt svåra att ta sig fram med på vintern då det inte är plogat, hur skulle det då bli med två små framhjul? Även personalen där höll med mig om att City Crossen då är ett bättre alternativ. Vi hade ju en sån med Noah med så jag vet ju att den är bra!

 

Här har ni iaf vagnen med liggdel och skötväska i de färger vi beställt.

Det fick bli en rosa skötväska iaf då det ändå är en liten tjej som kommer ut, skulle däremot aldrig kunna ha en duovagn i rosa eller så utan då vill jag ha mer neutrala färger, så kan istället tillbehören få vara mer könsbetonade :)


Onsdag

Idag är vi lediga, hela familjen :) Tycker det är så mysigt när jag och Jocke har en ledig dag ihop mitt i veckan, känns som lite mini-helg nästan.

 

Dagen ska ägnas åt att städa här hemma, känns som att det alltid behövs. Men så är nog fallet när man har en tvååring som tycker att det inte räcker med att ha ett rum utan använder hela lägenheten som lekrum ;) Men lite charmigt är det allt när man snubblar över en leksak lite här och var, då syns det att det är barn som bor här!

 

Har pratat med min BM nu på förmiddagen och har nu fått två tider som vi ska dit. Den första är för föräldragrupp (som J såklart också ska med på) och det är den 16 maj. 1½ månad kvar dit, men det kommer nog gå fort.

Längtar dit då man sitter där med alla andra gravida och deras små magar :) Känns så speciellt att alla går igenom samma sak.

Sen fick jag också tid för det första "riktiga" besöket den 24 maj. Och med riktiga så menar jag med magmätning, lyssna på hjärtljud + alla prover man tar såklart. Efter det besöket kommer ju alla besök att komma tätare fram tills bebisen kommer.

 

Nu ska jag allt gå och sätta fart här hemma så man får ngt gjort innan halva dagen har gått!


Namn

Det känns så spännande nu när vi vet att vi väntar en liten flicka, tycker själv att det känns så mkt mer personligt när man kan säga "hon" (eller "han" som det var med Noah) istället för "den". Självklart hade det ju känts lika speciellt om det hade varit en till liten grabb men känns kul att vi kommer få uppleva att få vara föräldrar till både pojke och flicka :)

 

Fast det som nog är den största lättnaden med att veta är nog namnbiten. Jag och min käre make har nämligen heeeeelt olika smak på namn. Jocke gillar nog mer den typen av namn som är mer "vanlig", inte 10 i topp-vanlig men ändå namn som både ungar heter idag och som vänner till oss kan heta, medan jag gillar lite mer ovanliga namn och gärna så de är "mjuka" när man uttalar dem.

För er som inte redan visste så var ju namnet Noah en ren kompromiss då vi båda egentligen ville ha andra namn. Jag hade ändå ett par alternativ att välja mellan men J hade bara snöat in sig på ett namn och vägrade ngt annat. Sen en dag så kom han ändå med förslaget "Noah" och eftersom jag gillade det såå mkt bättre än det andra så sa jag OK ;) och så blev det bestämt att han skulle få heta Noah, sen när han kom ut så var det verkligen en Noah så idag är jag glad att vi valde det namnet :)

 

Det som är skönt nu när det är en liten tjej vi väntar är att nu kommer vi slippa all namndiskussion. Innan vi visste att Noah var en pojke så hade vi ju diskuterat både pojk- och flicknamn och pojknamn var vi aldrig överens om.

När det kom till flicknamn så har vi också heeeelt olika smak, men vi hittade ETT namn som vi båda älskar. Sen visade det ju sig att Noah var en pojke och då kom ju inte det namnet till användning, men vi sa att den dagen vi får en dotter så ska hon få det namnet. Nu när jag blev gravid har vi naturligtvis pratat om namn igen, men fortfarande är det här namnet det ENDA som vi båda gillar, så det får det bli!!! :) Hehe, helt galet att vi haft det här namnet i 3 år och först nu kommer det till användning :)

 

När jag var gravid med Noah så var det superovanligt och de flesta hade aldrig hört namnet, idag har det blivit lite vanligare men jag skulle nog fortfarande räkna det som ovanligt.

 

Så nu är det bara mellannamn kvar att bestämma, men det är ju såååå mkt enklare! Det är liksom inte lika viktigt som tilltalsnamnet, sen bryr sig Jocke nästan inte alls om mellannamnen så där har jag ju mer att säga till om med ;)

 

De flesta av våra vänner vet redan vad det är för namn (då vi pratat om det sen Noahs graviditet ;)), men vill inte skriva ut det här riktigt än utan det får bli senare i graviditeten :)

 

 


Ultraljud

Idag har vi alltså varit på ultraljud, så mysigt att få se vår lilla skatt där inne.

Vi höll nästan på att missa tiden då vi fick åka runt och leta p-plats i 45 min, men vi hann precis upp i tid. Det var en barnmorskestudent med som skulle lära sig hur man gör ett ultraljud. Detta gjorde så att vi fick ett ultraljud på nästan en timme då den ordinarie barnmorskan först gjorde alla mätningar och så och den andra sen fick pröva att göra samma. Det gjorde oss däremot inget alls, det innebar ju bara att vi fick kika på vårt pyre ytterligare lite till.

 

Allt såg iaf jättefint ut. Och bebisen rörde sig mycket och slog t o m kullerbyttor vid ett par tillfällen :) Jag blev dock bakflyttad så nu är jag inte beräknad förrän den 31 augusti. Men jag hoppas att denna väljer att göra som sin storebror och kommer ut en vecka tidigare ;) Moderkakan ligger i bakvägg så där fick jag förklaringen till varför jag kände rörelser redan i vecka 13 :)

 

Vi fick också veta vad det med största sannolikhet är i magen (då de aldrig får säga 100%). Så låt oss presentera:

 

Lillasyster Wigsten!!!

 

 

Vi är så lyckliga och det känns så underbart.

Vi längtar sååå efter vår lilla prinsessa, men vi får vänta tills slutet av sommaren med att träffas så hon får växa på sig lite :)

 

 


Vecka 18

Igår gick vi in i vecka 18, känns skönt att man snart är halvvägs!

Nu känner jag bebisen varje dag, mer eller mindre. Ibland sparkar den rätt mkt medan ibland är det mer som sprattel. Men man känner ju rörelserna mer ju större bebisen blir!

Jag har också känt det lilla russinet hicka vid ett par tillfällen. Blev helt chockad då jag inte kände det med Noah förrän i vecka 27, men det är såå mysigt och jag längtar så mkt till ultraljudet så man kan få bekräftelse på att allt står väl till med Liten.

 

Har börjat fundera lite på om jag ska kontakta min BM ang mitt illamående och kräkningar. Mår fortfarande illa varje dag och kräks ung. 5 av 7 dagar, så det har väl blivit liiite bättre då jag inte kräks varje dag. Men det är jobbigt och man vill kunna må bra utan att behöva känna sig illamående för jämnan, så tänker nog kolla om jag kan få ngt utskrivet för det!

Magen växer iaf som ni ser :)

Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

(från www.familjeliv.se) 


Mysfredag

Idag har vi haft en mysdag hela familjen, då både jag och Joakim har varit lediga. Det kan ju bli så när man ibland som Joakim jobbar helg. Då får man helt enkelt ha "helg" de dagar man är alla tillsammans.

Vi var en sväng till Boländerna, där vi gick och handlade lite. Jag och J har tidigare under veckan varit runt till både Babyproffsen, Barnens Hus och Leklust och kollat vagnar så nu vet vi vad vi ska ha till bebisen när den kommer!

Eftersom Noah är nästan 3 år när bebisen kommer så vet vi inte hur mkt eller länge han kommer att åka vagn, så vi vill därför inte köpa ngn ny syskonvagn utan istället ha egen vagn till bebisen och ståbräda till Noah (så har vi ju Noahs sittvagn kvar att använda iaf).

Däremot kan jag tänka mig att han kommer att vilja åka vagn under hösten/vintern så då har vi tänkt att köpa en begagnad syskonvagn som vi kan ha när jag är själv med båda barnen under vinterhalvåret, tror nog att det kommer bli bra iaf!

I alla fulla fall, vi lyxade till det lite för Noah till lunchen och åt "Bujjaj" (hamburgare) på Max, vilket var väldigt populärt.

 

Vi for sen till CityGross och handlade lite lördagsgodis där som vi redan ikväll smygstartat med, det är ju trots allt fredag ;) Innan vi skulle hem fick Noah åka en tur i bilen där och ni kan ju se på bilden nedan vad han tyckte om det :)

Nu sitter han och kollar på en film och ska snart gå och sova. Älskar verkligen att umgås med min lilla familj <3

 

 


Vecka 17

Igår gick jag in i vecka 17, och nu är det bara lite mer än 2 veckor till RUL. Som vi längtar!

Känner bebisen varje dag nu, har känt ngn spark men ännu är det mest sprattel och småbuffar. Kan inte känna utanpå magen än, men det kommer ju..

Tycker det är så märkligt hur graviditeter kan skilja sig så mkt, man tänker liksom att om man har varit med en gång förut, så ska man veta hur det är. Men den här graviditeten är heeelt olik den med Noah i alla bemärkelser.

Har kräkts mkt denna graviditet (och gör det fortfarande), med Noah mådde jag illa de första tre månaderna och kräktes två ggr allt som allt. Har ännu inte fått ngn hormonrand eller antydan till det, hade det i denna vecka med Noah. Har varit sugen på heeelt andra saker och varit väldigt mkt tröttare denna gång. Med Noah hade jag redan vid denna vecka gått upp ca 6 kilo, nu har jag inte gått upp ngnting!

Detta är bara några av de saker som skiljer sig åt. Det är intressant att se att det kan vara såå olika :)

Lägger även upp en liten magbild från idag (v.16+1)..



Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

(taget från www.familjeliv.se)


2007-03-10, 2009-03-10

Idag är det alltså vår årsdag.

Den 10e mars för 4 år sedan blev vi ett par, och sen dess har vi hängt ihop i vått och torrt. Två år efter att vi blev ihop förlovade vi oss, så detta är även vår årsdag för vår förlovning.

Sen 10e mars 2007 har vi hunnit med att flytta ihop, flytta igen, få ett barn ihop, förlova oss, gifta oss och nu väntar vi nr 2 :)

Helt sjukt hur fort det har gått, men samtidigt känns det som att det alltid har varit vi.

Vi har valt att inte fira så stort idag då vi om 1½ månad faktiskt har årsdag för vårt bröllop, vilket känns lite större ;)

Men min älskade make kom ändå hem med ett bukett rosor i min favoritnyans och vi kommer nog gå på bio om ngn dag med. Mer blir det inte nu, men nästa månad tänkte vi slå på lite större!

Älskar dig min Joakim mer och mer för varje dag som går!!!




RSS 2.0