1 år som gifta

Den 24/4- 2010 blev jag fru Wigsten. På årsdagen av vårt bröllop ville vi göra något tillsammans.

 

Planen var att vi skulle äta god brunch på Gillet och därefter lämna Noah till mina föräldrar där han sen skulle få övernatta. Men vi tog det lugnt på morgonen och bestämde oss för att lämna Noah tidigare, men innan han var lämnad hade klockan hunnit bli halv 13 och det tog sin lilla tid att hitta parkering med så vi bestämde oss för att skippa brunch och istället äta lunch. Vi köpte med oss en varsin sallad och satte oss i solen vid ån.

 

Senare gick vi också en mysig promenad genom hela stadsparken, vi käkade glass och gick sen och åt på Tsatziki för att till sist avsluta dagen med ett besök på bion.

 

Vi hade egentligen inget inplanerat och det var väl det som var charmen i det hela. Som småbarnsförälder så blir det oftast att man får planera in allt för att få det att gå ihop med tider osv. Att bara kunna vara med varandra, bara vi två utan att behöva tänka på tider eller måsten var otroligt avslappnande och kändes nästan som en lyx.

 

 

 

 

 

Vi är inte ofta själva bara vi två, utan vi har ju Noah. Jag tror att när man skaffar barn så måste man vara medveten om den förändring det blir i ens vardag, dels i att man har ngn som alltid kommer före oss, dels i det ansvar det faktiskt innebär i att vara förälder.

 

Jag och Joakim skulle aldrig kunna lämna bort Noah var och varannan helg så att vi kunde få lite tid ensamma. Noah är VÅR son och vårt ansvar. Vi har inte alls ofta barnvakt. Sen är det ju inte så att vi inte får tid för varandra utan vi försöker göra saker tillsammans när vi är lediga ihop. Och Noah är då med och han är ju en del av oss. Det största beviset på vår kärlek :) Det är ju vi som är en familj och så kommer det alltid att vara. Det kommer aldrig mer att vara bara jag och J utan det kommer vara vi och våra barn.

 

Även nu när vi faktiskt var själva så var vi ändå inte helt själva. Det var en liten Novalie i magen som gjorde sig påmind om sin existens hela tiden <3

 

Vi hade iaf en underbar dag med massa kärlek, att fira oss är att fira det vi har skapat: vår familj. Våra två barn och vår framtid tillsammans!


Påsken

 

 

Det har nog inte undgått någon att det nu varit påskhelg. I fredags gjorde vi inget speciellt utan tog det mest lugnt. Lördagen däremot började vi dagen med äggmålning. Pappa J kunde tyvärr inte vara med då han var tvungen att jobba, men jag och Noah hade skoj och målade ägg.

Sen fick Noah sitt påskägg och jag kan säga att ngn blev överlycklig ;)

På eftermiddagen sen åkte vi alla till mina föräldrar i Storvreta där vi blev bjudna på trerätters middag och sen spelade spel. Det var verkligen en jättemysig påskafton som gick i ett helt lagom tempo.

 

Dagen efter blev väl kanske inte som Påskdagen brukar vara då jag och mitt hjärta firade ett år som man och hustru!


Liten familjepromenad

Promenader har det blivit många av i det sista, man vill ju bara vara ute i det fina vädret! Och om Noah skulle bestämma så skulle vi nog bo utomhus ;)

 

Noah älskar att gå i skogen och är en väldigt självständig liten herre. Han bryr sig inte alls om han går iväg på egen hand eller om vi skulle gå åt ett motsatt håll. När vi tycker att det är dags att gå hemåt brukar Noah bara bara säga "Hejdå mamma, hejdå pappa!" och fortsätta med det han gör :)

 

Här är lite bilder från en av alla våra små strapatser :)

 

 

 

 

 

 

 


Grillning ikväll igen

Det var sååå gott med grillat igår så J tyckte att vi skulle grilla idag igen. Idag blir det kycklingspett som åker på grillen. De ligger i skrivandets stund och marineras och kolen ligger och drar i tändvätska.

För att det ska gå fort så får det bli pommes till, är inte så värst förtjust i det egentligen. Men som sagt så går det fort och Noah älskar ju sina "pinnar" som han kallar dem :)

 

Idag har det varit så varmt och skönt, det är såna dagar som idag som man helst inte alls vill jobba utan bara vara ute med sitt/sina barn hela dagen. Noah har iaf fått vara ute och leka hela dagen och ville INTE följa med hem. Han visade det på en typisk 2-årings vis med lite protester ;)

 

När vi däremot sen tog promenaden genom skogen så blev han glad igen och gick själv och rullade sin vagn, och så är det klart att man måste in i skogen lite och utforska vilka spännande saker som finns där :)

Vi hittade (för vår del) årets första blåsippa :) Nu är det inte långt kvar förrän de och vitsipporna kommer bre ut sig överallt. Våren är här på riktigt nu och den är sååå välkommen!

 

 


Årets första grillning

..blev ikväll. I sällskap av min käraste på vår balkong :) Det blev helgrillad fläskfilé, såååå gott!!! :)

 

Innan det gick lilla familjen en promenad till affären för att inhandla lite nödvändigheter. Det har verkligen varit så underbart väder hela helgen så man har knappt velat gå in när man varit ute.

 

Noah har blivit lite snorig dock och det märks att han inte är helt 100, då han är lite pipigare än vanligt. Som tur är behöver han bara gå hos dagmamman imorgon för J är sen ledig tis-ons. Sen är det ju bara torsdagen kvar innan själva påskhelgen.

 

Kom på att jag inte lagt in en bild på den växande magen på länge, så för er nyfikna så kommer här en bild. Personligen tycker jag att den ser sååå mkt större ut på kort än i verkligheten. Men växer gör den iaf och även lillsessan som för det mesta lever rövare där inne :) (ber dock om ursäkt för den inte helt rena spegeln och den obäddade sängen :))

(tagen idag v.20+4)

 


Lördag

Kände att det var dags för en update här nu :)

Denna vecka har mest gått åt jobb och likaså kommer nästa att göra. Jobbar måndag-torsdag, men är som tur ledig hela påskhelgen (J är ledig påskdagen+ annandagen).

 

Idag har bestått till stor del av promenader. Mina föräldrar var bjudna på bröllop så vi har varit barnvakt åt min lillebror. Först när han kom väntade vi på Noah att vakna från att sova middag, efter det blev det lunch och en långpromenad som slutligen gick till affären där det tradtionsenliga lördagsgodiset blev inhandlat.

 

Min duktiga unge gick hela vägen. Han tyckte det var sååå mysigt att gå i gräset, plocka pinnar och kottar och allt möjligt. Promenaden tog sin lilla tid med en upptäckande 2,5-åring så vi hade tur att J precis slutat jobbet så han hämtade upp oss så vi kunde komma hem lite fortare.

 

Väl hemma så var det bara att sätta igång att steka pannkakor som skulle få följa med ut på picknick. Vi packade i ordning lite smått och gott och gick skogsstigen till Stordammen. Där hade vi en mysig picknick och pojkarna kastade lite pinnar och stenar i vattnet innan vi gick hem för lite kvällsmys.

 

På kvällen fick pojkarna sitt lördagsgodis och vi kikade på "Sammys äventyr" innan mamma och pappa kom för att hämta Benjamin. Vi har haft en jättmysig dag iaf och Noah har varit så duktig och gick 4-5km sammanlagt. Han som inte alls är van att gå långt :)

 

 

 

 

 


Ut till Storvreta

 

Ibland önskar jag verkligen att vi bodde på markplan. Jag trivs jättebra i vår lgh i sig, men skulle verkligen vilja flytta den en våning ner. Den viljan är extra stor nu när våren är här och man bara vill kunna gå ut på "gården" och pyssla och plantera blommor osv. Vi har ju balkong, men det är inte alls samma sak som om vi skulle ha en egen liten gräsplätt.

 

Mycket är det också för att jag faktiskt har en 2,5-åring och han älskar att vara ute. Hade tyckt att det vore så skönt att ha en liten egen sandlåda ute. Så hade han kunnat leka där samtidigt som jag kan sitta på en stol med en kopp te i vårsolen. Vi hoppas på att en likadan lgh på markplan i området blir ledig så att vi eventuellt kan få byta dit. Det vore verkligen det optimala!

 

Men, då kära pappan i familjen jobbar idag så bestämde jag och Noah oss för att åka ut till mina föräldrar i Storvreta så vi kan vara ute där på deras gård.

Noah pratar hela tiden nu om "mommo" och "emmin" (mormor och Benjamin) och att åka bussen :) Så får nog snabba oss nu så vi kommer iväg så Noah kan få leka med sin efterlängtade morbror "emmin".

 


Inbrott

HÄR kan ni läsa om vad som vid femtiden i morse väckte oss.

Jocke fick ett sms på sin mobil från hans chef där han skrev att det varit inbrott på Expert där J jobbar och att polisen spärrat av lagret. Tjuvarna hade tydligen tagit sig in genom taket så det måste ju varit en genomtänkt kupp.

 

Polisen letar tydigen nu efter spår som kan visa på vem/vilka det var som utförde det här. Det har nog också blivit en vattenskada där då vatten läckt in från hålet, så det lär vara lite kaos för Jocke på jobbet idag.

 

Helt sjukt att människor faktiskt kan göra ngt sånt, ngt så planerat och utstuderat.

Jag hoppas bara att polisen hittar de som ligger bakom detta nu!!!


Gyn-akuten

Idag har jag varit in till gyn-akuten. Jag ringde och sa hur läget låg till och fick en jourtid med en gång. Man blir så glad när man blir tagen på allvar, känns som att många ggr så är så inte fallet.

De hade det ganska lugnt där så jag behövde inte vänta länge alls på att få komma in. Fick lämna urin - och blodprov. Som väntat så har jag ett lågt HB på 109.

När jag träffade läkaren så informerar han mig om att vi även sågs när jag var gravid med Noah och han var så trevlig. Frågade en massa om min förra graviditet och hur min förlossning var, varför vi valde namnet Noah och en massa annat. Sen sa han även att han såg i min journal att jag varit så duktig under min förra förlossning och att allt flytit på så bra. Kände mig rätt glad för att han sa så :)

 

Jag hade iaf ingen UVI, och livmodertappen var helt opåverkad och allt såg bra ut. Det enda han egentligen anmärkte på var ju mitt järnvärde så han sa att nu måste jag äta en massa kött ;)

Det är iaf skönt att få veta att allt är OK och bebisen har det bra i magen.

 

Fick även kika på bebisen, både via vaginalt ultraljud och vanligt. Jag passade på när de ändå kollade att fråga om han kunde se vad det var (även om vi redan fått veta en gång :)) och han kollade och sa att han tyckte sig kunna se men han ville inte riktigt uttala sig om det då det inte är ngt de brukar göra.

Då berättade jag att de redan sagt vid RUL vad det med största sannolikhet var. Sköterskan som var med var jättenyfiken och bad mig berätta.

När jag sa att de sa att det var en tjej så sa läkaren att det var det som också sett så nu har vi 3 st olika (barnmorskan vid RUL, hon som lärde sig att göra UL och läkaren) som alla sett en liten tjej så nu känner vi oss säkra på att det faktiskt är det :)

 

Det känns iaf jättebra att vår lilla prinsessa har det bra i magen och att det inte är ngn föreliggande risk för förlossningen att sätta igång för tidigt!


Onda sammandragningar

Har haft rätt mkt sammandragningar sen vecka 14, och det är ju rätt tidigt men är ändå omföderska och då har jag hört att det är vanligare att de börjar tidigt. Men sen 1-2 veckor tillbaka har de kommit mycket oftare och kan komma när som helst. Förut har de mer kommit när jag ansträngt mig men sedan gått över i vila.

 

Nu kommer de precis när som helst, när jag är aktiv, när jag vilar..ja när som helst! Och jag har de ofta, har det flera flera gånger per dag och de gör rätt ont. Och ont ska det nog inte göra...är såklart lite orolig, men misstänker att jag kanske har åkt på en UVI då det känns lite som det.

 

Om det fortsätter så här så ska jag ringa in till kvinnokliniken och kolla vad jag ska göra.

 

För övrigt så har jag en väldigt aktiv liten tjej i magen så det känns skönt att fö känna att hon har det bra iaf :)


RSS 2.0