Ost- och skinkpaj

...blev dagens middag. Och för att säga det själv är min helt utomordentligt god. Gör på samma sätt som min mamma och jag bara älskar den!!! Noah gillade den med och sa "Mmmm!!!" efter varje tugga :)


Nu är det kvällsmys framför Gossip Girl. Och jag unnar mig lite vardagsmys, ett glad julmust och Marabou's nya Sensation Cookies Dream :) Älsklingen ville naturligtvis ha lite med, så han sitter bredvid men leker med sin Iphone istället för att se Gossip Girl :)


Tisdag

Idag har varit en dag med lite ärenden, har bl a köpt vinterskor åt hela familjen. Oturligt nog köpte jag fel strl till J så får åka ner på stan och byta imorgon.
Den här veckan kommer att vara fullspäckad. Jobbar hela torsdag + fredag förmiddag. Sen blir det att fixa sig i ordning för att åka till Södertälje där det blir 50-årsfest (25+25) eftersom att fredag oxå är Js 25-årsdag. Tanken är att jag ska hinna fixa i ordning fika och dylikt imorgon och på torsdag, för att på lördag åker vi hem igen och då kommer vi ha öppet hus här på eftermiddagen så då är det enklast om det mesta redan är iordningfixat.
Sen på söndag ska jag och min plastkusin och kompis Elin stå på Fyris Parks barnloppis och sälja lite saker.
Men det är ju kul med mkt att göra så inte mig emot ;)

Sen har också Noah fått en liten inbjudan av dagmamman (och de andra dagmammorna) till imorgon.





Så vi får se vilken av Noahs alla nallar som får följa med på "Nallens dag" imorgon. Tycker det är gulligt att de anstränger sig så för att göra det mysigt för barnen!

Apropå Noah så har han börjat tycka om att klä ut sig i mina eller Js skor. Gullungen tar på sig skorna och går runt och säger "tiiin" (fin) åt sig själv :)


Långpromenad

I lördags tog jag och världens bästa granne och underbara vän Sofia en långpromenad till Boländerna. Vi är duktiga på att prata båda två så våra promenader blir alltid så mysiga då vi hinner prata om allt mellan himmel och jord.
Väl framme vid Boländerna visade det sig att de hade ngn form av litet tivoli där och det var även brandmän med brandbilar som barnen fick titta på. Alla barn fick en varsin brandhjälm. Kan ju säga att våra småkillar blev glada ;)
Vi gick sen och käkade lunch på IKEA, och det kändes som att hela Uppsala hade tänkt samma som vi då det var helt sjuuukt mycket folk där. Efter vi varit där gick vi in på Coop och sen bestämde vi oss för att gå hela vägen hem igen. Det tog sin lilla tid och på slutet var barnen rätt less efter att ha suttit i vagnen hela dagen, vilket jag kan förstå! Men det var såå mysigt iaf :)

Uppskattar dig sååå mkt Fia <3 Glad över att ha dig i mitt liv!






Fikagäst

Häromveckan hade vi min syster på besök. Jag hjälpte henne färga håret och så umgicks vi lite. Kan säga att hon nog är Noahs nya favorit. Han skulle busa med henna hela tiden, sitta i hennes knä och sen sprang han runt och sa "motter, motter" heeela tiden :P
Moster Sarah blev såklart stolt över att han säger moster. Så kul att han börjar lära sig namn tycker jag :)
Han sa även "Emili" här om dagen, men det ska han inte få kalla mig. För honom kommer jag alltid att vara "mamma" :)


6 månader


Igår hade det gått 6 månader...6 månader sen min älskade make och jag sa vårt JA till varandra. Helt otroligt att det faktiskt gått ett halvår, kommer ihåg det som det var igår!Det var en av de största dagarna i mitt liv!

Vi hade ju egentligen tänkt att fira det lite, men det var en söndag, dagen innan löning och även fast jag är ledig idag så skulle Jocke upp till jobb. Den kommande helgen fyller Jocke dessutom 25 så vi kan inte göra ngt då heller. Men jag tror inte det är så viktigt att det blir precis på dagen man firar, utan vi vet ju att det var igår för 6 månader sen som vi gifte oss, sen om vi firar det ett par veckor senare så gör det ju inget :)

Huvudsaken är ju ändå att man är tillsammans, så igår lagade jag en helt vanlig middag, tände lite ljus och så åt hela familjen tillsammans. Mer behövs egentligen inte! Det var så mysigt ändå och jag är så tacksam för mina pojkar <3
§



Tvättmaskin!!!

...det är det som står högst på listan just nu. Helst en kombinerad tvätt/tork så att man slipprt ha kläder hängande över hela lgh :)
Har tvättat en massa idag och jag får verkligen inget vettigt (mer än att tvätta) gjort under tiden jag har tvättstugan för att man hela tiden måste passa tider och springa upp och ner i tvättstugan. tiden mellan sitter man bara och väntar ngn kvart åt gången på nästa gång att springa ner. Nej så mkt smidigare att ha en ehen i lgh.
Får väl skicka min lilla önskning till tomten och se om det kanske kommer ngt sånt under granen i år ;)





Noah har varit helt i gasen ikväll. Sprungit runt som en liten toker, åkt sin Bobby-car runt hela lgh, busat och lekt. Han är så mysig och talet har verkligen lossnat nu. Det blir så roligt när man kan prata mer med honom nu. Tror verkligen att den här åldern 2-3år är en av de roligaste då det händer så enormt mkt i utvecklingen! Ser fram emot det kommande året!

Här har ni mitt lilla yrväder i pyjamas. Inte det lättaste att fånga på bild när man springer runt hela tiden :P



Nu ska jag vara lite social istället för att sitta vid datorn och fortsätta kika på Idol med maken.


Tant?

Idag fick jag en uppenbarelse som ledde till att jag började fråga mig själv hur gammal jag ser ut egentligen...
Jag menar, jag är ju 22 och jag har många ggr fått höra att folk trott att jag varit 25-27 vilket kanske inte är så konstigt då jag själv kan ha svårt att gissa ålder på ngn mellan 20-30. Det finns 20-åringar som ser ut att vara närmre 30 och tvärtom.

Idag när jag skulle åka buss så var det en mamma i 40-årsåldern (skulle jag tippa på) som hade klivit på lite innan mig med en pojke och en flicka. Flickan kanske var runt 7 och pojken runt 4-5, hon hade en sulkyvagn till pojken och barnen gick i vägen och satte sig där jag skulle ställa min vagn så mamman säger då argt till dem:
"-Flytta på er så tanten kommer fram med sin vagn!"
Nu hade jag kunnat förstå om barnen hade varit lite yngre och hon hade sagt det lite mjukare på skoj, men hon sa det verkligen bryskt. Barnen var inte besvärliga eller ngt alls utan flyttade sig när de såg mig så hon hade ingen anledning att låta så otrevlig heller (hon lät för övrigt otrevlig under resten av resan med när hon pratade med barnen).

Jag kände mig nästan förolämpad över att hon sa sådär och med den tonen, man kallar väl ändå inte en ung person för TANT rakt framför näsan på personen i frågan. Och om man nu gör det så gör man det inte på ett sånt allvarligt sätt utan säger det lite på skoj.

Jag ser väl ändå inte såååå gammal ut att jag kan kallas TANT???


Gossip girl

Är nyss hemkommen från 5 timmars jobb idag. Har också hunnit slänga i mig lite lunch med. Var jättehungrig när jag slutat så köpte med mig en kycklingsub från Subway.
Är så trött idag, har gått och varit förkyld i 2 veckor nu, visst är det bättre nu än förut men rethostan och den täppta näsan hänger kvar och när man jobbar fysiskt som jag gör i mitt jobb, märker man ganska snabbt att kroppen inte är helt 100.

Nu tänkte jag göra i ordning en stor mugg med varm choklad och kika på en av mina favoritserier Gossip girl. Det är ingen serie som Jocke gillar (inte så konstigt va;)) utan den här serien får jag kolla på själv, inte för att det gör ngt!
Det är ju skönt med lite egentid med..
Sen kl halv 5 ska jag hämta Noah hos Linda så ska passa på att ta det lite lugnt nu en liten stund innan jag sätter igång och städa undan här innan lilleman kommer hem.


Family-time

På fredag eftermiddag åkte hela lilla familjen ner på stan och tog en fika. Ibland behövs det inte mer, utan det är mysigt att bara få komma ut och göra ngt tillsammans!
Noah har börjat bli så mkt mer självständig och det kommer nya ord var och varannan dag. De kommer däremot inte på beställning utan man blir lika chockad varje gång det kommer ngt nytt som man inte visste att att han kunde.
(det kommande kommer hans moster Sarah bli glad över :P)
Idag så kikade vi på kort på datorn och han pekar ju och säger mamma, pappa och Boahh när han ser ngn av oss tre. Så kom det upp ett kort med min syster och jag sa: Titta,  det är moster!
Och då pekade han nöjt på henne och sa: " Motter!"

Just nu håller han på att bära ut alla sina små ikea-pallar i vardagsrummet, så sätter han sig på dem, en efter en och säger "Dutti" och klappar händerna åt sig själv. Min goa unge!!!

Sitter och försöker komma på vad jag ska laga till middag idag, ibland tryter verkligen inspirationen.
Igår blev det dock sallad, Jocke och Noah åt skink och ost sallad, till mig själv gjorde jag en smarrig tonfisksallad! Såå gott!



Här är lite bilder sen vår lilla stadstripp :)


Min fina make och en väldigt nyvaken Noah :)


VI




Jag har fått hem ett jättestort paket som står i hallen och ska öppnas idag, kan ni gissa vad det är?


Lek med Johanna och Lucas

I torsdags åkte jag och Noah hem till Johanna och Lucas för lite lek och bus.
Jag och Johanna träffades första gången som gravida då vi letade efter andra jämngamla förstagångsmammor och vi drog ihop en massa gravidisar för fikaträffar, sen fortsatte vi ses när barnen kommit med.
Men själva gruppträffarna har runnit ut i sanden och nu är ju barnen i barnomsorg och mammorna jobbar.

Sist vi sågs var iaf typ ett halvår sen så nu tyckte vi det var på tiden att ses igen :) Jag och Noah åkte hem till deras fina hus, sen gick vi en promenad med vagnarna så att småkillarna fick somna. Efter det gjorde vi i ordning capresesallad. Sen hade Johanna bakat supersmarriga sockerkringlor som vi fikade när pojkarna vaknat.

Leken mellan pojkarna gick väl sådär, ena stunden gick det jättebra och andra stunden inte lika bra. Söta Lucas hade däremot ett namn för Noah; "Eija". Så gulligt! :)

Tiden bara flög iväg och det var verkligen jättemysigt och ngt som snart år göras om!

Johanna bloggar från sin snygga iphone 4.


Det serverades även varm choklad med mashmallows..


..och till det goooda sockerkringlor!




Noah läser bok


Våra älskade småkillar. Födda med endast 9 dagars mellanrum :)



Tack för en mysig dag! Nästa gång är det vi som bjuder på fika!!

Nytt jobb, nytt hemma

Igår var jag på mitt nya jobb för utbildning och info. Skrev även på papper och dyl, så nu är jag proanställd fram till den 3e april och därefter blir jag fast anställd. Så det känns jättebra!
Idag har jag fått gå dubbelt för att lära mig företagets rutiner osv, jag fick dessutom gå dubbelt med Sara som också är en kompis. Man får egentligen bara gå med ngn som är handledare men vi fick ett undantag och det var ju bara bra för vi har haft det så trevligt :)

Efter jobbet idag så var vi båda så hungriga så gick till China Garden och åt lunchbuffé. Jag åt mest sushi, det är ju sååååå fruktansvärt gott. Synd bara att J inte gillar det så det blir inte att man äter det så ofta.

Annars har vi fått lite nya smådetaljer här hemma, nämligen...





...väggord!

Jag tycker personligen att det blev jättefint! Tänk att ngt så litet kan göra så mkt :)

Barnen i Bullerbyn

Sitter och myser med min lilla sjukling i soffan och kollar på när Bullerbybarnen firar jul. Nu när det börjar bli kallare ute så kan jag inte låta bli att börja längta till julen och allt runt omkring.
Längtar sååå mkt till den dagen då vi har vårt eget hus och kan ha våra egna Bullerbyjular! En dag så ;)



Annars har jag knappt kunnat sova i natt, har legat och hostat hela tiden. Det var länge sen jag hade en sån här hemsk förkylning, känns inte kul alls att behöva gå till nya jobbet sjuk imorgon. Men som sagt, man kan ju inte börja första dagen med att vara hemma så det är bara att gå.
Nu ska jag gå och dra upp min karl som inte lyckat ta sig ur sängen än..klockan är ju 11! En riktig sömntuta är han..

Avslutar med en bild på trollungen som min svåger har tagit.


Banankaka

Nu har äntligen dagen kommit till sitt slut. Tycker alltid att kvällarna är så mysiga, då kan man sitta och ta det lugnt med sin käraste och lägga undan alla måsten.
Idag har vi städat lgh, har blivit en riktig storstädning, så vi tar det sista imorgon. Min duktiga älskling är den som gjort det mesta nu när jag är sjuk.
Noah har inte direkt haft ngn aptit idag, men försöker få i honom mkt vätska och sen åkte J och köpte päronsplit till sjuklingarna här hemma. Är skönt att ha ngt kallt för halsen och glass är nog den bästa sjukmaten ändå ;)

Nu på kvällen bakade jag en banankaka av ett par övermogna bananer jag hade hemma. Sååå god blev den!!!



Den kanske inte är jättevacker, men den ska vara kladdig så då är det svårt att få till en fin bit så länge kakan är varm, brukar gå bättre när den svalnat.

Nu ska jag och hjärtat sätta på en film och jag ska nog gå och göra i ordning en kopp av mitt goda chili-kanel-choklad te så att hostan lugnar ner sig lite.
Ha en mysig kväll alla!

/E

Fredagsmys

Det var fredag igår ja, och det innebär som för så många andra familjer: FREDAGSMYS!!! :)
Noah var dock hängig så han fick äta rester och sen gå och lägga sig tidigt, idag sov han ända till kl 8 så visst märker man att han inte är frisk.
Men för mig och hjärtat blev det hemmagjord pizza framför Idol :) och till efterrätt grekisk yoghurt med honung och valnötter. MUMS!!!





Annars så är planerna för den här dagen inga speciella, det behövs städas här hemma och vi får väl göra det i den takt det går. Är verkligen dunderförkyld, både jag och Noah. Tur att vi har vår älskade man och pappa här hemma som kan ta hand om oss. Jag hoppas verkligen att denna förkylning blir kortvarig då jag börjar nytt jobb på måndag. Då vill man ju kunna vara frisk och alert så man kan lära sig det man ska!
Om Noah fortfarande är sjuk på måndag så blir det VAB för pappas del då det inte riktigt känns rätt att VABa första dagen på jobbet ;)
Om ni undrar över min nya arbetsplats så är det Hemfrid, som arbetar med hushållsnära tjänster för såna som vill använda RUT-avdraget. Så tänk vad bra att de blåa vann valet, annars hade företag som detta försvunnit :)


Ny overall inköpt



Har köpt en ny overall till Noah, Didriksons Tremblant. Om ni undrar över den ledsna minen, så ville han inte att mamma skulle fota honom utan skrotis ville hellre springa runt :P
Var lite fundersam om den skulle passa då jag hört från så många att Didriksons storlekar är så stora. Detta är strl 90 och visst gick byxbenen nedanför fötterna utan skor..och om det inte varit muddar i ärmarna skulle de gjort detsamma. Men med skor på och muddar i ärmsluten så tror jag att det kommer funka bra!
Det är ju trots allt bättre med för stort än för smått, så de har lite att växa i. Dessutom behöver jag inte oroa mig för om overallen ska räcka hela säsongen :)

I morse när jag vaknade hade jag jätteont i halsen, rethosta och var jätteförkyld, när jag sen hämtade Noah hos Linda (dagmamman) sa hon att han varit hostig, hade grönt snor och var hängig så han har nog detsamma som jag har. Min lille skrotis <3
Som tur är, är det ju faktiskt helg nu och pappan är dessutom ledig så han kan vara hemma och ta hand och mamman och sonen.




RSS 2.0