En liten sjukling

I fredags upptäckte vi att Noah hade feber så då blev det VAB för min del så jag kunde vara hemma med skrutten. Under helgen verkade han lite piggare om än hostig, så vi trodde att det var övergående. Sen på måndagen bröt det ut ordentligt då han både hostade, hade 40 graders feber, hade ont i halsen och var snorig. Pga halsontet ville han inte äta eller dricka ngnting. Fick i honom ngn klunk vatten eller saft då och då. Så vi köpte päronsplit och han åt ett par såna iaf. Tisdagen var likadan, sen igår började det vända och febern var lägre. Idag är han feberfri tack och lov, hostig fortfarande. Men han äter igen (dock inte lika mkt som vanligt) och är betydligt piggare och sig själv igen. Så vi har varit hemma i stort sett hela veckan (i måndags var J hemma så då jobbade jag), men men vad gör man inte för sin älskade unge!!!

Glass är den absolut bästa medicinen ;)

Tänk att denna pojke ska bli storebror i sommar, helt galet! Men det kommer bli helt underbart med 2 stycken barn att älska :)

Noah vet redan att det ligger en bebis i mammas mage (även om det ännu inte syns), så när man frågar vart bebisen är säger han: Däär! och lyfter på min tröja för att visa magen. Sen brukar han lägga huvudet mot magen och gosa, min sötunge :)

Ang graviditeten så har jag mått väldigt illa denna gång, det gjorde jag med Noah med. Men med Noah kräktes jag bara ett par ggr. Denna gång måste jag äta åksjuketabletter för att inte kräkas hela tiden. Nu hjälper de knappt längre, men men. Illamåendet går förhoppningsvis över när jag går in i andra trimestern. Sen är jag så ofantligt trött, skulle kunna sova dygnet runt känns det som, hoppas att lite av tröttheten försvinner snart så man känner sig lite trevligare och piggare ;)

Imorgon bär det iaf ner till svärmor där vi stannar till på måndag. Vi åker tidigt på morgonen så vi kommer fram mitt på dagen iaf, skönt att inte åka i rusningstrafiken och komma fram i tid! Blir mysigt att få komma iväg lite och kul för Noah att träffa sin farmor :)


Nummer 2

Detta är vad som gömmer sig i min mage :)

Noah ska bli storebror i slutet av augusti, och vi längtar så!!!


Var är mina nycklar??

Har vänt upp och ner på hela lägenheten på jakt efter mina nycklar och hittar dem ingenstans!!!
I förrgår när jag kom hem låste jag upp dörren med dem, sen igår när jag skulle åka till jobbet hittade jag dem inte, men eftersom J skulle komma hem innan mig och sista gången jag använde dem var när jag låst upp hemma så var det ingen panik.
Gårdagkvällen tillbringades för oss båda med att leta efter nycklarna men hittar dem ingenstans! Och då har vi verkligen letat överallt (det enda rum jag har kvar att leta ordentligt i är Noahs). Börjar få lite smått panik nu, det är nämligen min hemnyckel, förrådsnyckeln, nyckel till tvättstuga och soprum, samt bokningsnyckel (till tvättstuga) och bilnyckel. Så det är ju viktiga nycklar allihop, kan dock inte begripa var de kan vara då jag inte tagit med dem ngnstans sen jag låste upp hemma.
Har ALDRIG slarvat bort nycklar i mitt liv och hoppas verkligen att dessa kommer fram..
Gud hjälp mig!!!!!

Måndag

Då är det måndag och ny vecka. Mår inte så värst bra idag, men men ska ner till jobbet sen iaf och hämta nycklar till kunderna. Kan inte vara hemma sjuk hur länge som helst ju!
Noah är hos Linda idag, han har varit där så lite i det sista och det märks att han har lite överskottsenergi, så det är nog bra att han är där så han får leka av sig lite med de andra barnen.

För min del blir det utöver jobbet, städa och röja här hemma. Är sååå sjukt less på att ha det stökigt här hemma pga ingen ork nu när jag varit sjuk. Så ska ta mig i kragen och få det fint här hemma idag så man kan slappna av lite sen.

Vill att januari ska gå fort nu! Vi ska nämligen åka på en liten roadtrip sista helgen i januari ner till svärmor. J har 3 semesterdagar kvar och jag är ledig fre-mån den helgen så det passar jättebra. Längtar dit då vi inte varit där sen september och det blir kul att få komma iväg lite!


Promenad

Idag har jag och Noah gått på långpromenad med våra grannar; min fina Fia och hennes goa pojkar. Var så mysigt att få ses och bara prata om allt mellan himmel och jord som vi alltid brukar göra. Men hon har varit bortrest i Ö-vik under hela jul och nyår och kom först tillbaka i fredags, så var ett tag sen sist nu.
Både William och Noah (som inte sovit middag) somnade på vägen så det var rätt lugnt och skönt med bara en vaken pojke istället för tre ;)

Har precis ätit middag nu, blev rester idag. Ibland älskar jag verkligen rester, så skönt att slippa laga mat och bara värma upp för omväxlings skull! Ska över till Sofia sen ikväll efter jag lagt Noah och ha lite myskväll (så kan ju J få passa på att spela lite medan frugan är borta).

Farväl till julen för denna gång

Idag åkte julen ut hos familjen Wigsten. Julgranen plundrades och togs ut, stjärnorna har åkt ner från fönstren och allt pynt har packats undan. Nu ska bara kartongerna ut i förrådet så är julen helt borta.
Känns lite småsorgligt då det är min favorittid om året, men samtidigt väldigt skönt då faktiskt julen är över nu och man kan börja längta mot vår och varmare tider.
Längtar jättemycket till våren nu, och sommaren!!! Denna sommar kommer vara så mysig nu när Noah är större och kan uppskatta saker mer. Förra sommaren så träffades ju jag och J knappt då han var bortrest på sin semester och fixade körkortet, sen jobbade vi om varandra.
Den kommande sommaren däremot ska vi hitta på en massa mys tillsammans som familj <3

Ikväll så blir det bara att ta det lugnt, kanske se ngn film. Mår mkt bättre nu och förkylningen är nog snart borta, så det känns bra!
Snart blir det iaf middag här hemma. Har gjort lasagne idag som står i ugnen, och det luktar riktigt gott måste jag säga, får bara hoppas att det smakar lika gott ;)

Less på att vara sjuk!

Har nu varit ordentligt sjuk (feber, förkyld, hostig m.m) i nästan 2 veckor. Känner att jag börjar bli oändligt less på det! Less på att alltid behöva göra allt på halvfart och inte ha ngn energi.
Idag är J ledig iaf, och det blir så mkt enklare när man kan hjälpas åt med det som ska göras hemma. Noah sover middag nu och J sitter och spelar på PS3:t, själv har jag nyss bakat några plåtar med småfrallor. Hade slut bröd hemma, och eftersom att hemmagjort faktiskt är godast och småfrallor går så fort så blev det att jag bakade det.



Ska snart sätta mig och sortera tvätt då vi har tvättstugan klockan 15. Hoppas på att hinna sortera färdig innan trollungen vaknar och vill "hjälpa" ;)
Min fina prins, så mkt som händer nu i hans utveckling och han är verkligen ingen bäbis längre utan börjar bli en riktigt självständig liten individ med en egen vilja!


Ord, ord, ord..

Det är vad som kommer ur lillemans mun hela tiden. Varje dag är det något nytt, även om uttalet inte är helt korrekt så finns orden där.

Han är en sååå rolig unge, supersocial och inte ett dugg blyg. Han leker jättemkt med sina saker här hemma och är väldigt medveten om sin omgivning.

Han pratar ofta om vår familj: "mamma, pappa, Boah, närna". "Närna" betyder alltså stjärna och det är hans nya favoritfigur/pryl. Det kan vara allt ifrån stjärnorna i fönstren, stjärnan i granen, stjärna i "blinka lilla stjärna", stjärnor i böcker, stjärnor på saker..allt! Ungen älskar stjärnor och rankar det på samma plats som mamma och pappa ;)

Han älskar att sjunga och favoritsången är såklart "blinka lilla stjärna". Han går JÄMT runt och sjunger den :)

Sen har han börjat få upp ögonen för barnprogram och han har ju definitivt sina favoriter.

Oweii = Rorri (Räcerbilen Rorri)
O-o = Ozo (Specialagenten Ozo)
Pipi = Iggle-piggle (I drömmarnas trädgård)
Mupeii = Musse Pigg (Muss Piggs klubbhus)
Mannii = Manny (Händige Manny)

Noah älskar också att läsa böcker och kommer jämt med någon bok man ska läsa för honom.
Älskar verkligen denna ålder och njuter varje sekund av min tvååring!

Gott nytt år på er alla!

Tror 2011 kommer att bli ett kanonår (även fast det för min del inleddes med feber och förkylning)!!! 

RSS 2.0